В столицата задържаха трима мъже и жена, замесени в престъпления с наркотици

Снимка: МВР, архив

Открита е домашна оранжерия за марихуана

В рамките на проведена вчера спецоперация за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, в района на ж.к. „Илинден“ полицаи от Трето РУ задържали 21- годишна жена и двама мъже - на 37 и 38 години, непосредствено след сделка с наркотици.

При последвалите обиски и претърсвания в търговски обект, стопанисван от 38-годишния мъж, както и в автомобила му, са открити и иззети над 30 топчета тревиста маса.

В хода на продължилото разследване криминалистите предприели процесуално-следствени действия и в къща, обитавана от него. Там те установили пригодена домашна оранжерия за отглеждане на марихуана, оборудвана с лампи, влагомери, въздуховоди. Намерени и иззети са около 100 саксии със засадени растения, достигнали фаза на растеж около 1.20 м, почти 1.5 кг суха тревиста маса, семена за засаждане, множество пликчета тип спейсбек, електронни везни и тефтер със саморъчни записки.  На място е задържан  и 47–годишен мъж.

 Работата по случая продължава, в процес на изясняване е ролята на  четиримата задържани в престъпната схема. Предстои доклад на събраните  материали по образуваното досъдебно производство в прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax