Над 100 килограма марихуана са открити при опит за контрабанда на "Калотина"

Снимка: Апелативна прокуратура – София

Действията по разследването продължават

Над 100 кг марихуана задържаха митнически служители на МП Калотина

Дата: 08 август 2022

104,5 кг марихуана задържаха митническите служители от МП Калотина и отдел „Борба с наркотрафика“ в ТД Митница София. 

На 08.08.2022 на МП Калотина митническите инспектори спират за щателна митническа проверка товарен автомобил - композиция с влекач и полуремарке, управляван от С.Б., турски гражданин. По документи в товарния автомобил се превозват метални изделия за Турция. 

Камионът е селектиран за проверка с рентген, при която са установени подозрителни плътности в товарното помещение. При физическа проверка митническите служители забелязват, че е извършвана манипулация на въжето на ремаркето, а при отваряне на самото ремарке откриват 3 кашона, които са пълни с множество пакети, опаковани в прозрачно фолио и облепени с тиксо. 

След отваряне на един от пакетите митническите инспектори установяват наличието на зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест е реагирала положително на марихуана.

Общото задържано количество марихуана от митническите служители е 104,530 кг., разпределено в 100 пакета с различна големина.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница София. Под ръководството на Окръжна прокуратура – София се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. чл. 242, ал. 2 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK