Затвор за „преброител“, завлякъл дядо със 75 лв. в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив по смисъла на НК

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Светла Пейчева в състав с двама съдебни заседатели, призна подсъдим за виновен в измама, в условията на опасен рецидив, като му наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим. 

Подсъдимият Иван В. е признат за виновен в това, че: на 06.10.2021 година, в гр. Дупница, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение в 90 – годишен мъж от гр. Дупница, /представяйки се за преброител от Община Дупница е заблудил пострадалия, че ще получи сумата от 140.00 лева от общината, ако му даде сумата от 75.00 лева на момента/, с което му е причинил имотна вреда в размер на 75.00 лева.

Деянието е извършено в условията на опасен рецидив по смисъла на НК, а именно след като е бил осъждан за тежки умишлени престъпления на „лишаване от свобода“, не по-малко от една година, изпълнението на които не е било отлагано по чл. 66 от НК. Подсъдимият е излежавал присъди за кражби.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок, считано от днес, пред Кюстендилски окръжен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK