Оставиха в ареста Ангел Минков Жабата за убийството в Разлог

Снимка: Infomreja.bg

Престъплението бе извършено към 23 часа на 29 май

Окръжният съд в Благоевград взе най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 41-годишния Ангел Минков. 

Ангел Минков, с прякор Жабата, е привлечен като обвиняем за извършени престъпления по чл. 115 и чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс, а именно, че около 23.00 ч. на 29.05.2023 г., на площада пред читалище на ул. „Трети март“ в Разлог, умишлено е умъртвил 47-годишния Р. С.

На пострадалия бил нанесен удар с нож в областта на шията, довел до остра кръвозагуба. По същото време е направил опит за умишлено убийство на неговия брат - В.С. (на 35 години), чрез нанасяне на удар с нож.

Окръжен съд – Благоевград, прие, че има обоснованост в подозрението на обвинението, че Ангел Минков е този, който е извършил престъпленията  по чл. 115 и чл. 115, вр. чл. 18, ал. 1 от Наказателния кодекс. Съдът счете, че е налице реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление при мярка различна от „задържане под стража“.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд-София, в 3-дневен срок, в случай на жалба или протест заседанието е насрочено за
08. 06. 2023 г. от 10:00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK