Наградиха отличените участници в конкурса „За хляба наш...”

Снимки: Община Благоевград и ЦЛТРДБ

Всички участници, спечелили I, II и III място, получиха грамота, плакет и лакомства

Празнична атмосфера цареше на площад „Народни будители” в Благоевград във втория конкурсен ден от ХХII Национален ученически конкурс „За хляба наш...”.

Програмата започна в 10 часа, в сградата на РИМ-Благоевград, с представянето и защитата на проектите на участниците в конкурса „Научна разработка“.

Празникът продължи с демонстрации на участниците в конкурса „Обреди и драматизации” на сцената на пл.”Народни будители”. След което дефилираха модели от ПГТЛП „Гоце Делчев”, Благоевград, които представиха тематични костюми, специално изработени за конкурса „Млад дизайнер”.

Празникът беше закрит със специална церемония на площад „Народни будители”, където бяха наградени отличилите се участници в различните категории, а именно - „Макети“, „Научна разработка“, “Обреди и драматизации“ и „Млад дизайнер“.

Участниците бяха оценявани от компетентно жури от специалисти в областта на науката и изкуството. Всички участници, спечелили I, II и III място, получиха грамота, плакет и лакомства, подсигурени от „Монделийз” България.

Ясен Попвасилев-ВрИД кмет на община Благоевград, присъства на събитието и връчи награди на участниците.

Проявата е част от културната програма на Община Благоевград за 2021 година. XXII Национален ученически празник „За хляба наш…“ е посветен на Деня на земята. Организира се със съдействието на Община Благоевград, Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието в Благоевград и Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK