ГДБОП пресече незаконно разпространение на стоки менте

Снимки: МВР

Незаконната дейност е осъществявана от търговски дружества на територията на Шумен

ГДБОП пресече незаконно разпространение на стоки, обозначени с логото на търговски марки.

Спецоперацията е реализирана от служители на отдел „Киберпрестъпност“ - ГДБОП, и колегите им от СБОП - Шумен, със съдействието на областната дирекция и под наблюдението на шуменската прокуратура.

Установено е, че незаконната дейност е осъществявана от търговски дружества на територията на Шумен. Според данните до момента дружествата предлагали стоки – дрехи и аксесоари, обозначени с логото на седем търговски марки, без съгласието на правопритежателя.

Незаконната търговска дейност е осъществявана по няколко канала – от една страна те зареждали търговски обекти за директна продажба, а от друга – предлагали стоката чрез специално създадени страници в социалните мрежи.

В хода на разследването е изяснено, че извършителите са предприели мерки за прикриване на престъпната си дейност, но опитът им бил пресечен  в резултат на светкавичната и професионална реакция на полицейските служители.

При последвалите претърсвания са иззети 34 чувала с множество дрехи, чанти и обувки, както и мобилни устройства, чрез които бивали администрирани страниците в социалните мрежи. По първоначална информация незаконната дейност е извършвана в продължение на близо три години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK