Три години затвор грозят пиян мъж, "скачал на бой" по парамедици

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият живеел със семейството си в село Изворско

С обвинителен акт на Районна прокуратура-Варна 38-годишният И.Г. от село Изворско отива на съд за това, че е причинил лека телесна повреда на мъж, изпълняващ своите служебни ангажименти като шофьор на линейка. Той е привлечен в качеството му на обвиняем за престъпление, съобщават от държавното обвинение.

Обвиняемият живеел със семейството си в село Изворско. На 4 декември 2020 година едно от децата в семейството се почувствало зле и около 20,40 часа И.Г. позвънил на тел. 112, като поискал медицински екип да посети дома му. Няколко минути по-късно на място пристигнал екип на Спешна помощ.

Още на влизане в дома на семейството дежурната лекарка забелязала, че бащата на детето е употребил на алкохол. Той изявил претенции към начина, по-който тя преглеждала пациента, обиждал, ругаел и отправял клетви към жената.

След като бил помолен да напусне стаята, мъжът излязъл навън. На улицата пред къщата се намирала линейката, а вътре в нея - нейният водач. И.Г. насочил агресивното си поведение към шофьора, опитал дори да вземе очилата му, като се пресегнал през отворения прозорец на автомобила. Пострадалият се предпазил и опитал да избута нападателя с вратата на линейката. Слязъл, но И.Г. не спирал с обидите и атаките и го ударил силно в областта на корема. Шофьорът на линейката забелязал, че лекарката излиза и тръгнал към нея, за да я предпази. Междувременно И.Г. успял да му нанесе втори удар в корема. 

Спешният екип подал сигнал за случващото се и на място пристигнал полицейски екип. И.Г. бил отведен в полицейското управление.

Предстои делото срещу 38-годишния обвиняем да бъде насрочено за разглеждане в Районен съд-Варна. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ до три години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK