ПГ по МСС в Гоце Делчев отбеляза Европейския ден на спорта с над 30 игри и надпревари

Снимка: Infomreja.bg

Професионалната гимназия отново доказа, че е училище с традиции

Точно в 9:00 часа тази сутрин в двора на ПГ по МСС – Гоце Делчев, беше поставено началото на Европейския ден на спорта в училището. За да дадат своята подкрепа за мащабната проява, която е традиционна в гимназията, тук бяха отбори по джудо, футбол, хандбал и модерни танци от клубовете в града.

Спортният дух беше завладял целия колектив на училището – ученици, учители, ръководство. Всеки намери своето поле за изява. И как иначе, когато спортните игри и надпревари бяха повече от тридесет! Организаторите бяха открили най-разнообразни начини за постигане целите на този ден – насърчаване на физическата активност със здравословния начин на живот и здравословното хранене. Така бяха застъпени не само традиционните спортове като футбол, волейбол, баскетбол, тенис на маса, джудо, канадска борба, дърпане на въже, вдигане на тежести от лег в категории, шахмат, минифутбол, велосипедна надпревара, майсторско управление на кросови мотоциклети, управление на електрическа тротинетка, лицеви опори, кофички на успоредка, скачане на въже, но и още много интересни изяви.

Първото състезание за деня беше „Лъвски скок“ в чест на Васил Левски. Малко след това вниманието на всички привлече надпреварата „Най-добър млад огнеборец“ - горски многобой на противопожарна просека с професионална техника и предпазни облекла на Щил.

И тъй като в спортните игри не са изключени травми, наблюдавахме и надпревара за бързина, точност и ефективност при даване на първа помощ на пострадали. Чрез играта „Бърза помощ“ видяхме каква е адекватната намеса при навехната ръка, открита кървяща рана и при обездвиждане на крайник. „Здравните работници“ разполагаха със  специализиран автомобил - линейка, предоставен от Медицински център ,,Артро“ .

Голямо оживление предизвикаха състезанията по придвижване на рулонни бали за време, косене на тревни площи, бърза смяна на резервна гума на електрически автомобил, монтаж, демонтаж и баланс на автомобилни гуми, откриване на повреда на автомобил с диагностика Бош.

А в същото време бъдещите готвачи се състезаваха в бързо приготвяне на здравословна енергийно-витаминозна напитка.

Много емоции имаше и на градския стадион, където училищният отбор по футбол се състезаваше с „колегите“ си от Рибново и Хаджидимово. На първо място се класира отборът домакин.

Туризмът също намери място в днешния ден чрез планински преход по стъпките на Пейо Яворов. А любителите на колоезденето участваха във  велосипеден поход до Никополис ад Нестум.

Свое запазено място имаше и темата за опазване на околната среда. Възпитаници на гимназията обучиха в разделно събиране на отпадъците деца от ДГ „Брезичка“. Инициативата премина под мотото "Чиста околна среда“.

Наситеният на разнообразни училищни прояви ден отново доказа, че ПГ по МСС „Пейо Кр. Яворов“ е училище с традиции, включително и в областта на спорта. Не случайно през миналата година то зае първо място сред училищата в страната именно за отбелязване на Европейския ден на спорта.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK