Служители от съвети в земеделието консултират земеделците в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Срещата ще се проведе на 22.03.2023 г., от 9,30 часа в заседателната зала на Община Дупница

Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) чрез своите Мобилни общински офиси продължава националната информационна кампания на Министерството на земеделието за възможностите за финансиране на земеделските стопани от Стратегическия план за развитие на земеделието и селските райони в България за периода 2023-2027 г.

Такава среща ще бъде организирана и в Дупница на 22.03.2023 г., от 9,30 часа в заседателната зала на Община Дупница. На информационното събитие, участниците ще се запознаят с условията за прилагането на интервенциите от новия план, както и с т.нар. „условност“, включваща законоустановените изисквания за управление (ЗИУ) и стандартите за добро земеделско и екологично състояние на земята (ДЗЕС).

Акцент на информационното събитие са интервенции под формата на преки плащания – основно подпомагане на доходите за устойчивост, допълнително преразпределително подпомагане на доходите за устойчивост, плащания за дребни и млади стопани, новата зелена архитектура, обвързаност с производството подпомагане на доходите, преходна национална помощ, интервенции за развитие на селските райони, стартова помощ за установяване на млади земеделски стопани в селското стопанство, подпомагане на много малки земеделски стопанства и др.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK