Слънчево време днес

Снимка: Infomreja.bg

На места в югоизточните и в централните южни райони ще превали слаб дъжд

Днес ще бъде предимно слънчево, над източната половина на страната с временни увеличения на облачността. На отделни места в югоизточните, а след обяд в централните южни райони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Дневните температури още малко ще се понижат и максималните ще бъдат между 27° и 32°, в София - около 26°.

В планините ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове ще има купеста облачност, но само в Източните Родопи ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Температурите още малко ще се понижат и максималната на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

Над Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но главно по южното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 23°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - по-високо от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 5 мин. и залязва в 20 ч. и 59 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 53 мин. Луната в София залязва в 11 ч. и 26 мин. и изгрява в 00 ч. и 11 мин. на 19.07.2022 г. Фаза на луната: два дни преди последна четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK