Днес времето ще бъде облачно и дъждовно

Снимка: Infomreja.bg

По-значителни ще са валежите в Западна и Централна България

Днес облачността ще бъде предимно значителна. На много места в Западна и Централна България ще има валежи, в отделни райони ще са временно интензивни, значителни по количество и с гръмотевични бури. На изток валежите ще са по-слаби, на по-малко места и главно в следобедните часове. Вятърът ще бъде до умерен, в Източна България временно до силен от север-северозапад. Максималните температури ще са от 18°-20° по високите западни полета до 30° в източните райони, в София около 18°.

Над планините облачността ще е значителна, с валежи, на места и с гръмотевици. По най-високите части на Рила и Пирин дъждът ще се примесва със сняг. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 7°.

Над Черноморието преди обяд облачността ще е разкъсана, а след обяд - предимно значителна и на места ще има превалявания от дъжд, в отделни райони е възможно и да прегърми. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максимални температури: 25°-27°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Атмосферното налягане e близко до средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 58 мин. и залязва в 21 ч. и 4 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 6 мин. Луната в София залязва в 1 ч. и 58 мин. и изгрява в 16 ч. и 29 мин. Фаза на луната: два дни след първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK