Полицията издирва мъж и жена, избягали от мястото на тежката катастрофа в София

Снимка: Фейсбук

Две жени загинаха, а водач на такси пострада

Полицията издирва мъж и жена, които са избягали от мястото на катастрофата на кръстовището на столичните булеварди "Черни връх" и "Свети Наум", станала малко преди полунощ, съобщава БНР.

Две жени загинаха, а водач на такси пострада при тежката катастрофа.

Към 8 часа днес сутринта част от булевард "Черни връх" продължава да е затворен, докато текат следствените действия и огледите на експертите от СДВР.

По първоначална полицията издирва мъжа и жената, които са били в джип, който предизвикал тежката катастрофа. Най-вероятно мъжът е шофирал превозното средство. Той е ударил таксиметровия автомобил, след това колата е отхвърлена и буквално се е разцепила на две като е помела двете жени, които са били на тротоара в този момент.

По непотвърдена информация издирваните мъж и жена са били засечени на камери как бягат от мястото на инцидента.

Тази сутрин пред "Хоризонт" началникът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев обясни, че водачът има над 50 нарушения до момента. Той е с отнета книжка, която била издадена в Швейцария. В джипа са намерени незаконно притежавани синя лампа и палка на пътната полиция.

Избягалият шофьор на автомобила е 35-годишният Георги Семерджиев - бивш футболист на „Левски” и „Спортист” (Своге).

По информация на NOVA, потвърдена от разследващи, първоначално Семерджиев е бил задържан по разследване на ГДБОП и Специализираната прокуратура за черно тото през 2010 г. Не е бил съден за това впоследствие. Има данни и за наркоразпространение.

По неофициална информация на NOVA към момента той е собственик или управител на автомивка, която се намира в района на катастрофата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK