Стоянов: Доводите на Австрия и Нидерландия нямат нищо общо с показателите

България трябва да защитава твърдо своя интерес

„Помощта, която ще дадем, е изцяло съобразена с приоритетите на Украйна. Не даваме нито С 300, нито самолети МиГ -29, нито Су- 25.“ Това каза в интервю за Нова телевизия министърът на отбраната Димитър Стоянов. Той припомни, че при анализа за определянето на  помощта, която може да бъде оказана, подходът е бил консервативен, с оглед на осигуряването на всички способности на Българската армия. 

„Изпълняваме си задълженията по охрана на въздушното пространство на България. В момента тя се извършва със самолети МиГ-29, както и  със системите за противовъздушна отбрана“, каза още министър Стоянов.

„Доводите на Австрия и Нидерландия нямат нищо общо с показателите, с които се определя готовността на България за влизане в шенгенското пространство“, коментира министър Стоянов по другата актуална тема. Той беше категоричен, че България трябва да защитава твърдо своя интерес. „Дипломацията работи много усърдно и министрите  на вътрешните работи, на външните работи и на правосъдието са в непрекъснати разговори с представителите на Нидерландия и Австрия“, подчерта министър Стоянов.

„От встъпването ми в длъжност досега съм отговорил на всички въпроси на народни представители и съм присъствал на всички заседания, на които съм бил поканен“, категоричен бе Димитър Стоянов. Той опроверга упреците, че министрите от служебния кабинет имат пренебрежително отношение към Народното събрание. 

Министърът подчерта, че е от 2 август досега Министерството на отбраната, чрез своето дружество „Снабдяване и търговия“, няма нито един реализиран договор, по който да са разходвани средства на Софийска стокова борса. Има реализирани договори по продажба на имущество, което е излишно на Българската армия. 18 млн. лв. са постъпили в бюджета на Министерството през такива договори. На 7 декември тези договори са изпратени в Народното събрание.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK