Членовете на Медицинския съвет към МБАЛ-Разлог, заплашиха с колективно напускане

Снимка: Infomreja.bg

„Няма да позволим огромният труд и безсънните нощи, които години наред сме отдали на МБАЛ-Разлог, да бъдат пропилени с лека ръка“

Членовете на Медицинския съвет към МБАЛ-Разлог, излязоха с отворено писмо по повод организацията и провеждането на конкурса за възлагане на управление на болницата.

То е адресирано до кмета на Разлог, до председателя на Общинския съвет в Разлог, до кметовете на общините Банско, Белица и Якоруда, до директора на РЗИ-Благоевград, до областния управител на Благоевград и до председателя на РК на БАПЗГ-Благоевград.

В него те изразяват недоверие към избраната комисия от Общински съвет – гр. Разлог.

„За председател е определен млад лекар, който няма специалност,  професионален и управленски опит. В състава на комисията няма член, който да познава организацията и дейността на лечебното заведение, както и проблемите в здравеопазването, касаещи дейността на общинска болница, за да може да оцени качествата на бъдещия управител. Като „експерт“, в състава на комисията е назначен лекар, който не е работил повече от 20 години в лечебно заведение за болнична помощ“, заявяват в писмото си членовете на Медицинския съвет към МБАЛ-Разлог.

Те не са съгласни и с допускането до  конкурса за избор на управител на МБАЛ-Разлог ЕООД  на един от кандидатите.

“В публичното пространство има достатъчно информация за неговия управленски опит. Управляваните от него лечебни заведения са оставени в тежко финансово и организационно състояние, включително и закриване на болница. Няма да позволим огромният труд и безсънните нощи, които години наред сме отдали на МБАЛ-Разлог ЕООД да бъдат пропилени с лека ръка.

В случай, че не се вземе предвид позицията ни, сме в готовност за колективно напускане! Всичко това би довело МБАЛ-Разлог, да загуби стратегическата си позиция на лечебно заведение, обслужващо населението на общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда, както и множеството туристи в района. Ако това се случи, отговорността ще бъде на принципала!“, гласи още отвореното писмо, което е изпратено и до медиите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK