Стефан Янев залага на обединение и примирение

Снимка: Infomreja.bg

Известно примирение трябва да има от всички, каза той

"Български възход" са готови да получат третия мандат за съставяне на правителство, като залагат на "обединение" и "примирение" между партиите в парламента. Това коментира пред журналисти в Народното събрание председателят на партията Стефан Янев, съобщава news.bg.

"Както и другите партии, така и ние от "Български възход" сме готови, ако решението на президента е такова и ще направим всичко възможно да проведем необходимите разговори и да търсим съгласие по определените теми, които вече се очертават. И да направим възможното България да има редовно правителство, което да е не само в състояние да решава пробеми, а в перспектива да води страната напред", изрази готовност партийният лидер.

Янев отказа да коментира в конкретика върху какви основни приоритети ще се гради евентуална бъдеща властова структура, излъчена от партията му, но изрази подкрепа към основните точки в програмата, вече предложена от ПП и надградена от ДБ - влизането в Шенген и еврозоната, както и помощ за хората и бизнеса. Освен това - в дългосрочен план следвало да има решителни действия за борба с демографската криза.

"Не знам какво визирате под договорка. Известно примирение трябва да има от всички. Защото ключът не е в една или две партии, ключът е във всички да намерим този тон. И на примирение, и на съгласие по теми", даде и рецепта как да се стигне до успешен изход от политическия цайтнот Стефан Янев.

И преповтори изказваната неедкоратно теза - бъдещ кабинет трябва да се базира на ясно споразумение, от което да е ясно кой носи отговорност.

От своя страна лидерът на БСП Корнелия Нинова отказа коментар относно различните хипотези на кого ще бъде връчен мандата. "Нека изчакаме президента", призова тя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK