Официално бе открит V Международен турнир по плуване „Пирин – Благоевград“

Снимки: община Благоевград

В него участват над 550 плувци от над 16 клуба от България

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов откри петото издание на Международния турнир по плуване „Пирин – Благоевград“. Кметът приветства гостите с добре дошли и пожела успех на състезателите. „ За мен е чест и привилегия да бъда днес сред Вас, в тази пълна зала, изпълнена с любов, спорт и емоция. Сигурен съм, че днес тук има бъдещи шампиони и днешният ден е един от моментите, в които те ще израснат. Пожелавам на всички много успехи. Продължавайте да ни радвате и занапред и преди всичко, бъдете здрави“, каза кметът Стоянов.

Непосредствено след официалното откриване, талантливите девойки от ПК „Пирин“ – синхронно/артистично плуване показаха финес с красиво изпълнение.

Международният турнир по плуване се организира за пореден път в Благоевград и се превърна в част от Спортния календар на община Благоевград. Той се организира съвместно с Плувен клуб „Пирин“, община Благоевград и Българска федерация по плувни спортове .

Турнирът започна днес и ще се проведе в рамките на 3 дни в спортен комплекс „Пирин“, кв. „Еленово“. В него участват над 550 плувци от над 16 клуба от България .

На откриването присъстваха още Валери Миков, управител на „ВиК“ ЕООД – Благоевград, Силвия Домозетска - директор на Дирекция „Култура, спорт и туризъм“ към община Благоевград, управителят на „Спортни имоти“ Драган Стойков, управителят на Спортен комплекс „Пирин“ Иван Маджиров, председателят на ПК „Пирин“ Валентина Атанасова, Румяна Станоева, младши експерт „Младежки дейности и спорт“ към община Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK