За девета поредна година връчват награди за магистрати и полицаи „Джовани Фалконе“ в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

За девета поредна година на официална церемония в Благоевград ще бъдат връчени наградите наградите за прокурори и полицаи „Джовани Фалконе“.

Събитието ще се проведе на 31 октомври /вторник/ от 11:00 часа в зала „22 септември“. Началото ще бъде  поставено от емблемата на Пиринския край - Ансамбъл „Пирин“.

За наградите в Благоевград специално ще пристигнат Н.Пр. Стефано Балди - посланик на Италия, Никола Гратери – италиански магистрат, посланикът на Румъния Йон Гъля и консулът на Румъния, министри, шефове и представители на ГДБОП, Специализираната прокуратура, прокурори и съдии от цялата страна.

Общо  50 полицаи и прокурори ще получат наградата, която носи името на италианския магистрат „Джовани Фалконе“. Целта на конкурса е да бъдат подпомогнати усилията на магистратите  и полицаите, които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си, както и да се съдейства за намаляването на криминални прояви.

Джовани Фалконе  е италиански прокурор и известен борец срещу мафията в Сицилия. След дълга и забележителна кариера е убит от сицилианската мафия, заедно с жена му и 3-ма техни телохранители, на магистралата край град Капачи през 1992 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf