Осъдиха условно мъж, отглеждал марихуана в общински имот в Сандански

Снимка: Infomreja.bg, архив

Б.Й. е сключил споразумение с прокуратурата

Окръжна прокуратура – Благоевград, приключи досъдебно производство, водено за извършени престъпления по чл. 354в, ал. 1 и по чл. 354а, ал. 1 от НК – незаконно отглеждане на растения от рода на коноп и държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

Подсъдимият Б.Й. се е признал за виновен за това, че през лятото на 2020 г. и до 13.10.2020 г., в общински имот, в района на гр. Сандански, отглеждал коноп (канабис) в нарушение на разпоредбите на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

При претърсване са били иззети две растения с различно съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол – 12,4 % и 9,2 %. Общата им стойност след изсушаване възлиза на 13 596 лева, съгласно постановление на МС за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството.

В същия имот подсъдимият държал с цел разпространение около 6 килограма коноп (марихуана) на стойност 23 836 лева.

Между защитата на Б.Й. и Окръжна прокуратура – Благоевград, е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. С определение на подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 8 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

Наркотичните вещества са отнети и са предадени за унищожаване.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK