Провеждат турнир по детска атлетика в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Той е насрочен за събота за времето от 16 до 19 часа на площад „Велбъжд“

Във връзка с провеждането на маратон „Кюстендил 2021“ (който ще се проведе на 19.09.2021 г.), в деня преди основното състезание на 18.09.2021 г. от 16:00 ч. до 19:00 ч. на площад „Велбъжд“ ще се проведе турнир по „Детска атлетика“.

Българска федерация по лека атлетика провежда програма, в която са включени 20 атлетически клуба от 17 града в България. В програмата се селектират и  включват най-добрите деца, които за награда получават лагер в гр. Кюстендил.

Децата са разделени в няколко хотела, като се спазват всички противоепидемични мерки поставени от Министерството на здравеопазването. В четвъртък и петък ще бъдат проведени тренировки на ст. Осогово, ст. Странджата и на спортния терен на хотелски комплекс „Три буки“.

В събота от 16:00 ч. до 19:00 ч. на площад „Велбъжд“ ще се проведе турнир по „Детска атлетика“. Децата ще бъдат наградени от Николай Антонов (световен и европейски шампион на 200 м. бягане) и Борис Линков (медалист от европейско първенство за младежи под 23г.).

В неделя на маратон Кюстендил всички деца ще вземат участие на къса дистанция от 2 км със старт от 9:05 ч. на площад „Велбъжд“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK