Спецакция в Кюстендилско! Иззеха оръжия, боеприпаси и дрога

Снимка: Infomreja.bg

Има арестувани

През изминалото денонощие на територията на Кюстендилска област е проведена специализирана операция за противодействие на конвенционалната престъпност. Установени и иззети са незаконно притежавани оръжия, боеприпаси и наркотични вещества, съобщават от пресцентъра на полицията.

Дупнишки полицаи при извършена проверка снощи на лек автомобил „Тойота“, управляван от 46-годишен софиянец и двама пътници – непълнолетни лица от Дупница, са открили и иззели от непълнолетните лица по 1 опаковка канабис, образувани са бързи производства в РУ - Дупница и е уведомен дежурен прокурор.

Последвали са процесуални действия в имот в с. Шатрово, община Бобов дол, ползван от 46-годишния софиянец, където са  открити пистолет и 135 боеприпаса, укрити на различни места – незаконно притежание. На различни места в къщата са открити и суха зелена листна маса, семена за коноп.

При направения полеви наркотест наркотичните вещества са реагирали на марихуана. Общо иззетото количество надхвърля 150 грама.

Лицата са задържани с полицейска заповед, случаите са докладвани на прокуратурата, работата по образуваните производства продължава под надзора на прокуратурата.

45-годишен мъж от Перник е задържан вчера от дупнишки полицаи за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. При извършени процесуални действия в имот, ползван от него в с. Червен брег,  са открити и иззети пушка ЧЗ и 13 патрона. Бързо полицейско производство е образувано по случая в РУ - Дупница.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK