Тежка авария в отоплителната инсталация на Езиковата гимназия в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Директорът на Езикова гимназия, Иванка Янкова благодари за бързата реакция на Общината

Тежка авария е възникнала в отоплителната инсталация на ЕГ "Д-р Петър Берон" в Кюстендил. "Няма място за притеснения, аварира котела, така че отоплителната инсталация не работи. Тя е на доста зряла възраст, аварийните екипи са  на място. В момента очакваме техните предложения по отоплителната инсталация. Веднага работим по алтернативно отопляване с климатик, ще се постараем в понеделник всичко да бъде наред", съобщи кметът Петър Паунов.

Той посочи, че това е отоплителна инсталация на пара, каквито в момента не се ползват. Общината има готов технически проект за цялата сграда, надяваме се държавата да ни подкрепи, за да може да бъде подменена системата за енергийна ефективност.

Директорът на Езикова гимназия - Иванка Янкова благодари за бързата реакция на Общината, както и на всички, които вчера са се отзовали на сигнала.
"Бяха взети бързи мерки, беше изпратен екип, който направи техническа проверка и детайлите са, че този котел вече е отворен, водата е освободена от котела. В момента действа екип за заваряване на установените малки дупки в котела. Надяваме се, че ще бъде отстранен  този проблем, но и благодаря много, че своевременно вземаме мерки за едно алтернативно отопление на сградата", заяви Янкова.

"Проблемът е, че ако се достави друго съоръжение трябва да бъде подменена цялата инсталация, всички радиатори, а това е огромен ресурс. Готови сме, ще събираме оферти, за да бъде подготвено алтернативното отопление", каза Паунов.
По негови думи около 500 000 лв. ще струва подмяната на самата инсталация. Иначе, за да бъде въведена цялостно в сградата енергийна ефективност и ремонт на фасадата, сумата е близо 9 млн. лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK