Депутатите се скараха заради преместването на Бюрото за защита

Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ не се съгласиха с промените

Фигурата на главния прокурор скара депутатите и в последния им ден. От ДПС се обявиха против преместването на Бюрото за защита - от прокуратурата към правосъдното министерство. 

„Определени престъпни групи, олигарси имат полза от това. Олигарсите си имат представители тук, дори и адвокати. Още днес следобяд ще си броят хонорарите", каза Хамид Хамид от ДПС

Изказването ядоса други партии. Които се обърнаха към ДПС. 

„Хубаво е да видиш колко ниско може да падне някой", заяви Николай Хаджигенов от “Изправи се БГ!Ние идваме!”

„Разбираме защо сте против - вероятно вие от ДПС ще имате нужда от защита", заяви Радостин Василев от „Има такъв народ”.

Стигна се и до предположения. 

„Явно Пеевски ще стане защитен свидетел срещу Бойко Борисов. Нямам друго обяснение”, каза Филип Станев от „Има такъв народ”.

От ГЕРБ обаче не се съгласиха с промените, защото според тях това не е съдебна реформа. От „Демократична България” пък обаче настояха за нея.

„Съдебната реформа не просто предстои, тя е задължителна. Ако не си оправим правосъдието, можем да мечтаем за инвестиции но няма да ги получим”, заяви Атанас Славов.

А в последния си ден депутатите ще разгледат и промени в съдебната власт - за закриване на спецпрокуратурата и спецсъдилищата./ Нова

 

 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK