Ревански пред Комитета на Регионите: Необходими са повече средства за селските райони

Снимки: Община Белица

„Селските райони имат сериозен потенциал, който може да бъде развит“

По време на 148-ата пленарна сесия на Европейския комитет на регионите, която се провежда на 26 и 27 януари 2022 г. онлайн, кметът на Община Белица Радослав Ревански взе отношение от страна на българската делегация в Комитета относно дългосрочната визия за селските райони на Европейския съюз.

Той заяви, че устойчивото социално-икономическо развитие на селските райони е неразривно свързано със съществуващата инфраструктура и качеството на предлаганите услуги.

Въпреки постигнатия напредък през последните години, текущият анализ на ситуацията в България показва, че техническата и социална инфраструктура в селските райони е все още в незадоволително или в лошо състояние.

За подобряване на ситуацията безспорно са необходими финансови средства, но също така и промяна в цялостното обществено настроение спрямо селските райони.

Селските райони имат сериозен потенциал, който може да бъде развит и използван в тесен диалог и сътрудничество между институции, както и други заинтересовани страни, действащи на съответната територия, смята Ревански.

Основни докладчици по темата бяха Дубравка Шуица - заместник-председател на Европейската комисия, и Януш Войчеховски - комисар по въпросите на земеделието.

 

КОМЕНТАРИ

Яхия23:47 - 26.01.2022
Не мога да разбера защо постоянно ни облъчват с тоя идиот. До WC да иде и пишат за него. То му виж само името и съди за човека
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK