"Кой имаше интерес от насаждането на напрежение? В никакъв случай не сме ние. Защо винаги всичко трябва да се случва с натиск", недоумява Костадинов. В коментар на събитията от миналата седмица, когато самият той бе под карантина, лидерът на "Възраждане" се пита защо трябва да има протести, като може да се работи на принципа, на който работят всички утвърдени демокрации.

За договорената при премиера Петков експертна група, Костадинов очаква лицата в нея да бъдат достатъчно уважавани имена в професиите си и да се излезе с общо консолидирано решение в интерес на българските граждани. Никой няма интерес от повече протести. До края на деня от "Възраждане" очакват писмо от здравния министър Асена Сербезова за състава на работната група. Координацията на групата е възложена на проф. Радка Аргирова, а срокът за работа е до 2 февруари.

За съжаление решението отново ще бъде политическо, очаква Костадинов.

Костадинов даде оценка на първия месец на правителството - коалицията не е стабилна, управлението е безидейно и много хетерогенно. За съжаление нещата отиват към предсрочни парламентарни избори, очаква Костадинов.

"На фона на всички проблеми не знам дали едни предсрочни избори биха били полезни за държавата, но новото управление е безидейно. Нима основният приоритет на държавата трябва да е ваксинацията? В последните години за съжаление България се управлява не от Министерски съвет, а от марионетен съвет", категоричен бе Костадинов.

От ПП "Възраждане" искат да получат официално обяснение или извинение от американски посланик у нас защо американски депутати да заплашват България със санкции. Затова и смятат да извикат представителят на САЩ у нас Херо Мустафа в парламента.

Костадин Костадинов отново засегна делото, образувано срещу "Възраждане" във връзка с партийната субсидия на партията. Той изтъкна, че ПП "Възраждане" е най-проверяваната политическа организации в България в последните 4 години. Когато прокуратурата е започнала досъдебното производство срещу "Възраждане" за партийната субсидия на организацията, новината била отразена от всички национални медии, напомни Костадинов, който недоумява защо сега, когато са спечелили дело, никой не ги отразява.

По думите му година и половина по-късно след разпитани стотици свидетели и всички, които участвали във финансови отношения с партията, целта била - да се държи "Възраждане" под напрежение. Ако по същия начин били разглеждани субсидиите и одитирани партиите, те надали биха били толкова изрядни колкото "Възраждане", уверен е Костадин Костадинов.

Според него ДАНС и досега продължава да разработва и да следи "Възраждане", а причината е, че "Възраждане" са заплаха за статуквото в страната. /news.bg/