Възобновиха ремонтите на Градския исторически музей в Дупница

Снимки: Община Дупница

Срокът за реализиране на проекта е 30 месеца

Възобновени са ремонтните дейности по преструктурирането на бившия „Младежки дом“ в Градски исторически музей на Дупница. В края на миналата година, кметът на общината инж. Методи Чимев сключи анекс с фирмата-изпълнител за допълнително финансиране по дейностите на проекта.

Както е известно, след сериозния скок на цените на материалите, всички строителни обекти в страната бяха блокирани, докато не бе взето законодателно решение за индексиране на договорите.

"След драстичния скок на цените, фирмите, които изпълняват проекти в Дупница ни уведомиха, че при тази ситуация няма как да продължат с дейностите. Това наложи замразяването, докато на национално ниво не бе взето решение за индексациите. Това наложи спиране на ремонтните дейности и по Младежки дом за няколко месеца.

Около 30% от дейностите, които са заложени за Младежкия дом са приключени преди спирането. Два дни преди Коледа анексът бе сключен и ремонтните дейности подновени.

От вчера се разчистват натрупаните боклуци, заложените дейности продължават. Срокът за реализиране на проекта е 30 месеца - от месец април 2021 година, така че в края на годината се надявам, че сградата ще бъде във вида, в който трябва. Ние нямаме право да не го завършим и най-накрая да имаме истински музей, който отдавна го имаме на хартия, но не и де юре", лаконичен бе инж. Чимев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK