Арести и в Силистренско при акция "Бяло"

Снимка: МВР

Мащабна полицейска операция се провежда в Силистренска област

Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества, е в ход от 00:00 часа на 7 декември в Силистренска област. За акцията, която се провежда на територията на цялата страна, подробности съобщиха на брифинг директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Мартин Недялков, окръжният прокурор Ивелин Чафаланов и административният ръководител на Районната прокуратура Веселина Милушева.

Според изнесените на брифинга данни към 10:00 часа на 08 декември са извършени проверки на 320 МПС, 440 лица, 29 питейни заведения и 19 училищни района. Задържани са 5 лица за престъпления, свързани с наркотици, иззети са 16.5 грама канабис и са образувани 4 досъдебни производства. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 69 акта и фиша.

На 07 декември около 14:15 часа по бул.“Македония“ в областния град е спрян за проверка 35-годишен с лек автомобил „Субару“. След тестване с техническо средство е установено, че шофира след употреба на канабис и амфетамин, дадена е и кръвна проба. Мъжът е задържан за срок до 24 часа, свидетелството за управление на МПС му е отнето.

Други двама са задържани за притежание на дрога. При полицейски проверки в Тутракан у 29-годишен са намерени 2.9 грама канабис, а у 16-годишен в областния град 0.8 грама от същата дрога. Двамата са задържани в полицейския арест, образувани са досъдебни производства.

Досъдебно производство по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК е образувано на 07 декември, след като при претърсване на частен дом в Силистра са намерени 12.8 грама канабис. На адреса са установени двама мъже – на 47 г. и на 18 г., които са приведени в полицейския арест.

Срещу всички задържани лица са повдигнати обвинения, а на едно е наложена мярка за неотклонение „подписка“ и забрана да напуска страната, посочиха от прокуратурата и подчертаха, че по образуваните досъдебни производства се работи приоритетно.

Налице е положителна тенденция в противодействието на престъпленията, свързани с наркотици, и тя е резултат на ефективна полицейска работа и добро взаимодействие с прокуратурата, коментира директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Мартин Недялков. Според изнесените от него данни към 07 декември 2022 г.в ОДМВР-Силистра са разкрити 56 престъпления, свързани с държане, произвеждане или разпространение на дрога, докато за същия период на 2021 г. техният брой е бил 40, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK