Задържаха 26-годишен от Исперих, подал фалшив сигнал за бомба на Автогара Разград

Снимка: Infomreja.bg, архив

Откраднаха лек автомобил от имот в с. Острово

Сигнал за поставено взривно устройство на Автогара Разград е получен на тел.112.

Около 20.40 часа на 14 май мъжки глас съобщил, че в сградата на автогарата е сложена бомба. За проверка на сигнала е сформирана оперативна група от Районно управление-Разград.

Извършена е щателна проверка на помещенията и периметъра на сградата. Не са установени взривни устройства и предмети с подозрителен произход.

В хода на образуваното досъдебно производство е издирен и установен авторът на фалшивото обаждане – 26-годишен мъж от Исперих, който не за първи път злоупотребява с тел.112.

Задържан е в РУ-Исперих. Води се разследване за престъпление по чл.326, ал.1 от НК.

Лек автомобил „Рено Меган Сценик“ е спрян около 8.00 часа на 16 май в Исперих. В хода на полицейската проверка 25-годишният водач от село Прелез е изпробван за употреба на наркотични вещества. Тестът реагирал положително на амфетамин и метаамфетамин.

Младежът отказал кръвна проба, но предал доброволно пакетче с бяло прахообразно вещество – амфетамин. Задържан е в Районното управление. По случая е образувано досъдебно производство по чл.343 Б, ал.3 и чл.354 А, ал.3 от НК.

Лек автомобил „Опел Зафира“ изчезнал от имот в село Острово, собственост на 46-годишен мъж. Освен колата на 15 май били задигнати седло и муниции за конна езда, ъглошлайф, комплект ключове и 50-метров удължител. Нанесените щети са за над 3 500 лв.

За случая е уведомен дежурен прокурор. Отпочнато е разследване по чл.195, ал.1, т.4 от НК. На 16 май издирваният автомобил е установен в град Каварна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK