Депутатът Бойко Клечков: Ние направихме една позитивна кампания, която доведе до добър резултат

Снимки: Infomreja.bg

Кюстендилският депутат благодари на избирателите

С решение на ЦИК, 10 МИР – Кюстендил, ще има представител от БСП в 48-ото народното събрание, в лицето на Бойко Клечков.

„Тук пред вас и чрез вас искам да благодаря на всички, които гласуваха за БСП, на всички, които дадоха своя вот да имаме представителство в НС. Същевременно трябва да благодарим и на хората, които ни помогнаха на тези избори, а именно всички наблюдатели, всички, които участваха в изборния процес, нашите членове, партийни секретари.

Онези, които със своя организационен опит направиха така, че да се поздравим с този успех. Може би като резултати в областта се открояват хората от Кюстендил. Тук се създаде и една добра организация за провеждането на изборите, благодарение на общинския партиен председател на БСП – Кюстендил, Йордан Тодоров“. Това обяви на пресконференция депутатът от БСП, Бойко Клечков, часове след като бяха оповестени официалните данни от ЦИК.

Като добри резултати за столетницата той посочи общините Трекляно и Невестино, запазено е едно добро представителство в Бобов дол, Рила и Кочериново. За разлика от тези общини, резултатите на БСП са далеч по-слаби в Дупница, Сапарева баня и Бобошево.

На общия фон това, което предпочете народът, е да класира Българската социалистическа партия на трето място в областта. В тази ниска избирателна активност ние направихме една позитивна кампания, която до известна степен ни помогна за добрия резултат.

Не на последно място до известна степен нашето добро представяне се дължи и на вас, медиите – едно коректно отразяване на нас като политическа формация, за което благодаря. Естествено е, че ние трябва да търсим по-добри резултати за бъдеще, обяви още депутатът от столетницата.

Той обяви, че предстои анализ в общинските партийни организации. Ще бъдат предприети и мерки за постигане на по-добри резултати.

„Благодаря на всички, които ни подкрепиха в Кюстендилска община, а именно това са 2045 души. Считам, че тук се представихме достойно при положение, че за година и половина това са четвърти избори. Не е лесно да мотивираш хората да излязат и да гласуват, мисля, че се справихме прилично. Аз съм амбициозен човек и не се задоволявам с третото място.

Предстоят ни много задачи и искам да пожелая на народния представител Бойко Клечков да сформират един парламент, който да взима правилни решения за нас – гражданите, за всички които сме ги избрали“, заяви адв. Йордан Тодоров, който е председател на Общинския партиен съвет на БСП в Кюстендил.

Бойко Клечков коментира резултатите на БСП и в национален мащаб:

Големият проблем на БСП е вътрешната опозиция, която не играе по правилата. Нашата партия има устав и какъвто и да било спор, може да се реши вътре в нея. Ние имаме и контролни органи, естествено е дисциплината, която трябва да има всеки един партиен член, да минава през партийните органи.  Аз се обявявам против всякакво едно решение, когато един проблем на партия се решава чрез прокуратура или съдебна система.

Достатъчни са нашите органи за управление и контрол в партията.  Това, че излязоха голяма част от нашите хора в опозиция е проблем по-скоро на националното ръководство. Аз обаче не съм съгласен с това, че член на БСП изнася информация от кухнята и захранва медийното пространство с негативна информация.

Ако говорим за ниски резултати, мога да кажа, че това се дължи на самото ни ръководство по места. Тези, които искат да ни бойкотират, резултатите са по-слаби и обратното. Зависи лично от водачите на хората по места -  не може, например, по избори офисът ти да е затворен, а председателят на общинския съвет да е абдикирал и да не се занимава с проблемите на хората. При нас е необходимо едно организационно укрепване по места. Неподходящите хора на местните структури довеждат до тези резултати“, заяви още кюстендилският депутат.  

По отношение на предходните парламентарни избори, Бойко Клечков посочи, че гласовете за столетницата в областта са с 200 по-малко. Има отлив към две политически сили, а именно „Български възход“ и „Възраждане“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK