Привлякоха към наказателна отговорност водач, предизвикал ПТП в Ихтиман с пострадала жена

Снимка: Infomreja.bg

Задържан е за срок до 72 часа

Под ръководството на Районна прокуратура - Самоков, Териториално отделение – Ихтиман, се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на телесна повреда при управление на МПС след употреба на алкохол. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 343, ал. 3, пр. 1, алт. 1 и пр. 3, б. „а“, пр. 2, вр. ал. 1, б. „б“, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

Понастоящем е установено, че на 11.08.2022 г. пред частен имот на ул. „Пенчо Славейков“ в Ихтиман било предизвикано пътнотранспортно произшествие, вследствие на което пострадала 46-годишна жена.

В хода на разследването са извършени огледи на местопроизшествие, проведени са разпити на свидетели и оглед на веществени доказателства.

Самоличността на извършителя на деянието е установена – С.Ц. (на 67 години).

При управление на лек автомобил „Фиат“ той изгубил контрол над превозното средство, в резултат на което последвал удар с намиращата се на тротоара Д.Г. След инцидента водачът избягал от местопроизшествието.

По надлежния ред е установено, че по време ПТП-то водачът е бил под влияние на алкохол – 2,15 промила.

На пострадалата жена е била причинена средна телесна повреда.

С постановление на наблюдаващия прокурор С.Ц. е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителя на престъплението.

От направена справка е видно, че обвиняемият е осъждан за шофиране след употреба на алкохол и незаконно държане на оръжие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK