Полицаите в Гърция започват обучение по правата на животните

Снимка: АП, архив

Обучението е задължително

Служителите на гръцката полиция в цялата страна ще започнат задължително обучение по правата на животните от днес, предаде АНА-МПА.

Най-малко по един полицай на полицейски участък ще трябва да придобие знания и умения за работа по случаи, свързани с насилие над животни, независимо дали става въпрос за бездомни, домашни любимци, служебни или диви животни, екзотични видове и други, уточниха от гръцката полиция.

Що се отнася до броя на нарушенията на законодателството за защита на животните през първите четири месеца на 2023 г., гръцкият министър на защитата на гражданите Такис Теодорикакос заяви, че са съставени 705 акта, арестувани са 138 души и са наложени 659 глоби на обща стойност 3 317 800 евро.

Мисията по обучението на служителите е поета безвъзмездно от инструкторите на гръцката образователна структура „Зироу стрей академи“ (Zero Stray Academy), намираща се под егидата на гръцката неправителствена организация „Зироу стрей пауджект“ (Zero Stray Pawject), в сътрудничество с дирекцията за образование и отдела по преквалификация на гръцката полиция.

„Живеем в страна с милиони бездомни животни и с ежедневни, често ужасяващи случаи на малтретиране“,  заяви директорката на програмата „Зироу стрей академи“ Стаматина Стаматаку.

Обучителният полицейски курс ще включва въпроси, свързани с връзката между насилие над животни и над хора, методологията за извършване на проверки, оказване на първа помощ, езика на тялото на животните и обща оценка на физическото им състояние, добри практики от полицейските служби в чужбина и опознаване на гръцкия правен ред за правата на животните. Специално внимание ще се обърне на чифтокопитните животни (коне, магарета, говеда и др.), които в Гърция все още са напълно незащитени, пише АНА-МПА. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK