Общинският съвет в Гоце Делчев проведе последната си сесия за този мандат

снимки: infomreja.bg

На последно заседание се събраха общинските съветници от местния парламент в Гоце Делчев, което се проведе в малката зала на Дома на културата. Гласувана бе отмяна на две върнати от областния управител Валери Смиленов решения, едното от които касае заповед за настаняване на Бизнес инкубатора в сградата на стария съд в града .

Общинските съветници коментираха и гласуваха да бъде подадено искане   за авансово плащане по проект „Културна мозайка „Неврокопски панаир“, за да не бъдат пропуснати сроковете по процедурата до структурирането на новия Общински съвет след изборите на 23 октомври.

Горещата точка на последното заседание бе предложението за продажбата  на пет трафопоста за енергопроизводството на „ЧЕЗ Разпределение  България“ АД. Възникна спор относно тълкуването на нов закон, според който до края на годината, ако сградите и и общинските терени, върху които са построени съоръженията не бъдат продадени на ЧЕЗ, енергодружеството ще ги придобие безвъзмездно.

Тази теза оспори общинският съветник Петър Манолев. Той заяви, че няма нищо против продажбата и той би подкрепил такова решение, но при положение, че бъде изяснено чия собственост е земята под съоръженията.

Определената пазарна цена за продажбата на въпросните съоръжения  е 200 лева за кв. м. „Ако не се съгласят да купуват, ще предложим на ЧЕЗ 300 лева за кв. м. наем. Те произвеждат ток и печелят и ще трябва да си плащат на Общината“, предложи общинският съветник Иван Белянов. 

Взето бе решение да се направи проучване за собствеността на терените и сградите, представляващи използвани от ЧЕЗ трафопостове на територията на община Гоце Делчев, за които впоследствие кметството да поиска или покупко-продажба, или отдаване под наем.

Типично предизборно протече последното заседание на Общинския съвет в Гоце Делчев. Като за последно парламентаристите бяха разсеяни, тъй като повечето от тях са кандидати за кметове или съветници и бързаха за предизборните си срещи. Въпреки това те имаха търпението да изслушат докрай отчетния доклад на председателя на Общинския съвет Ангел Башов за дейността през мандата, след което представители от всяка политическа сила изказаха от микрофона съждения и благодарности за съвместната работа на групите от различните политически сили.

По стара традиция общинските съветници си направиха в края на мандата снимка за спомен и изпиха по чаша вино на скромен прощален коктейл.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK