Василев след НСТС: Беше дълга и конструктивна среща

Снимка: Infomreja.bg

Бяха обсъдени бюджетите на НЗОК, ДОО и държавен бюджет 2022

"Дълга и конструктивна среща". Така финансовият министър Асен Василев определи Националния съвет за тристранно сътрудничество, който се проведе дистанционно. 

Заседанието беше онлайн, тъй като от вторник вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев е с положителен резултат за коронавирус и остава под карантина. Дневният ред на тристранката беше изцяло фокусиран върху държавния бюджет за тази година.

  • Първата точка е Проект на Закон за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г.
  • Веднага след това социалните партньори ще разгледат Проекта на Закон за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г.
  • Третата точка е проекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2022 г.

"Ще нанесем няколко малки корекции в бюджетите и се надявам те да бъдат приети от Министерски съвет, за да може след това да се входират в НС за разглеждане", уточни Василев.

Преди представянето на финансовата рамка, Василев определи Бюджет 2022 като бюджет на икономическия растеж. В него е заложен ръст на БВП от 4,8%. Заложено е намаление на безработицата на 5%, дефицит от 2,5% без COVID-мерките, и дефицит от 4,1% с COVID-мерки. Предвижда се обаче 3 млрд. рефинансиране и 4,3 млрд. лв. дълг. Записано е, че от 1 април минималната работна заплата се увеличава от 650 лв. на 710 лв. Максималният осигурителен доход се повишава на 3400 лв.

 

КОМЕНТАРИ

SUSAN BENSON04:51 - 01.02.2022
Здравейте, ако имате нужда от надеждна и надеждна компания, за да получите заем за финансиране на вашия проект, бизнес, заем за закупуване на къща или кола, не търсете повече от Sunshine Financial Group Inc. Ние предлагаме всички видове кредитни услуги, както обезпечени, така и необезпечени заеми, дългосрочни и краткосрочни заеми и много други за субсидиран лихвен процент от 3% годишно. За повече информация, пишете ни по имейл: ([email protected]) или ми пишете директно на WhatsApp чрез: +447360502110 и получете отговор веднага Ние сме компания за цялостно финансово обслужване и се ангажираме да ви помогнем да изпълните всичките си стремежи. Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин. Признавам факта, че получаването на законен заем винаги е било огромен проблем За хората, които имат финансов проблем и се нуждаят от решение за него, много хора намират за толкова трудно да получат заем за дялов капитал от местните банки или други финансови институции поради висок лихвен процент, недостатъчно обезпечение, съотношение дълг/приход, нисък кредитен рейтинг или други причини Няма повече времена на чакане или стресиращи посещения в банка. Нашата услуга е достъпна 24/7 - можете да получите заем и да завършите транзакциите си, когато и където имате нужда Ние предлагаме 24-часови заеми от световна класа. За запитвания/Въпроси? - Изпратете имейл до | [email protected] | или ни пишете на WhatsApp: +447360502110 | & Получете отговор незабавно.
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK