Общинският съвет на Кюстендил не прие актуализирания бюджет за 2011година

снимки: Цена Желязкова, infomreja.bg

На последното заседание на съвета за настоящия мандат общинските съветници отхвърлиха предложението за актуализация на бюджета на Община Кюстендил с 14 гласа "за ", 14 "против" и двама "въздържал се". В него трябваше да се включат средствата от облигационния кредит на стойност 6,5 млн. евро за изграждане на Медико-балнеологичен център "Св. Иван Рилски".

Общинският съветник от ПП „ГЕРБ” Вася Пешева изрази съмнение, че след като от Военномедицинска академия отричат да имат договор за строителство на центъра с Община Кюстендил, е удачно да се гласува въвеждането в употреба на средствата. „Неяснотите около този проект са прекалено много”, коментира тя. Временно изпълняващият длъжността кмет Виктор Янев отговори, че наистина няма договор за строителство. Общината и лечебното заведение обаче според него са подписали споразумение за съвместно управление след изграждане на центъра.  

Милчо Христов, общински съветник от БСП заяви общото намерение на своята група да гласува „против” точката, отнасяща се до актуализация на бюджета, както и по още три, свързани с одобрение на кредити по програмата ФЛАГ. „Общински съветник съм в четири мандата. Не помня за тези 12 години да се е случвало такова нещо -  поемане на задължения в последните месеци от който и да е мандат”, заяви той.

Валери Йовев, съветник от коалция „Кюстендил” пък изрази недоумение защо, след като през 2010 година съветниците са одобрили предложението да се създаде здравен център в параметрите, по които се работи в момента, сега се отказват от решението си.

В крайна сметка решението за въвеждане в употреба на 13-те милиона лева, които общината получи миналия месец при продажбата на облигациите за бъдещия център, ще предстои като задача за обсъждане на съветниците от следващия мандат.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK