Подово, захранвано от минерална вода, грее библиотеката в Баня

Снимка: Община Разлог

Община Разлог започна изграждането на подово отопление

Община Разлог започна изграждането на подово отопление, захранващо се с минерална вода, в библиотеката на Народно читалище “Просвета 1908” - село Баня.

Стартиралите дейности, паралелно с основния ремонт на библиотеката, са част от плана на Община Разлог за цялостната реконструкция на отоплителната система на читалището.

Ремонтните дейности, финансирани със средства от общинския бюджет, са насочени към повишаване отопляемостта на всички помещения на културната институция, като обхващат изграждане на довеждаща водопреносна мрежа от Кметство-село Баня, частична изолация на съществуващата - от ДГ “Снежанка”, монтаж на топлообменници и циркулационни помпи.

Новоизградената мрежа ще осигури допълнително количество минерална вода за отопление, чиито пренос бе приет от Общински съвет-Разлог в края на 2022 година, съобщават от Общината.

Община Разлог започна и реконструкция на улица “10-а” в село Баня.

“Местоположението на улица “10-а” е в непосредствена близост до Основно училище “Св. Паисий Хилендарски”.

Като част от дългосрочните планови дейности на Община Разлог, насочени към подобряване инфраструктурата на село Баня, започнахме реконструиране на улицата, включващо разширяване на пътното платно до 6 м., обособяване на допълнителни паркоместа, както и подмяна на осветлението с енергоспестяващо. Като част от инициативата за “Безопасна и здрава среда”, планираме също изграждането на велоалея, достъпни тротоарни пространства за всички пешеходци, майки с колички и хора в неравностойно положение, както и засаждане на нова растителност", обясни инж. Венцислав Гърменов, кмет на община Разлог.

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK