Златни и сребърни сватби отпразнуваха семейства от Разлог

Снимка: Община Разлог

На тържествена церемония юбилярите положиха своите подписи

В навечерието на Деня на християнското семейство Община Разлог тържествено отбеляза Златните и Сребърни сватби на десетки двойки от общината. По стара традиция ден преди празничното събитие юбилярите поканиха градоначалника на Разлог- инж. Гърменов с благи думи, блага питка и бонбони, еликсир на любовта и китка здравец, за техен кум.

“С чест и удоволствие приемам поканата Ви, аз и моята съпруга да станем  кумове на всички вас, които празнувате 25 и 50 години семеен живот през тази година. Вие предавате искрата на любовта, топлината и семейното огнище, вие сте пример за това, как в трудни времена, заедно може да поправите счупеното, а не то да бъде заменено с ново.”, заяви инж. Гърменов.

Броени часове след отправяне на своята покана, на тържествена церемония минавайки под арка с цветя, юбилярите бяха посрещнати от младо семейство, сключило брак през тази година, с китка здравец. По пътя към подновяване на своите брачни обети семействата бяха съпроводени от своите символични кумове. Пред всички присъстващи, юбилярите положиха своите подписи в летописната книга на “Златните и Сребърни сватби” на община Разлог и получиха своите юбилейни брачни свидетелства от инж. Гърменов и неговата съпруга.

По време на церемонията огънят на любовта и семейството, и обреден хляб, омесен от двойката с най- дълъг брачен съюз, бяха предадени в ръцете на сребърните юбиляри. С обръщение към младите, 25- годишното семейство продължи пътя на даровете към младите двойки на 2022-ра година.

Както повеляват българските обичаи, кумовете бяха дарувани с китка здравец, бяла кърпа и точилка, а като подарък от своя страна кръстниците изненадаха юбилярите с специален поздрав, с участието на Танцов състав “Рилска самодива” - с. Бачево.

От 1985- та година, в навечерието на Деня на християнското семейство – 21 ноември, Разлог чества тържествено  златните и сребърни сватби на своите жители. Тази година 136 двойки от община Разлог отбелязват  своите юбилеи, от тях 56 - златни, а 80- своите сребърни сватби. През следващите дни, останалата част от празнуващите семейства, ще бъдат посетени от организаторите - Община Разлог и Обреден дом- град Разлог, за да получат своите юбилейни брачни свидетелства с печата на Общината, съобщават от Общината.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK