Новоизградената трибуна на Арката в Кюстендил ще носи името на Олга Борисова

Снимки: Infomreja.bg

Кюстендилци решават за увеличена на местни данъци и такси

„Вчера беше опелото на нашата съгражданка Олга Борисова. Това беше и повод да продължим разговора с г-н Иван Андонов, като имаше предложение да бъде поставена паметна плоча или нещо, което да остави спомен за поколенията. Разбира се, тя ще бъде вечно жива с песните си.

Накрая се спряхме на предложение новоизградената трибуна на Арката в центъра на Кюстендил да бъде кръстена на името на Олга Борисова“. Това обяви кметът на Кюстендил Петър Паунов

Предстои да бъде направено предложение и до Общински съвет – Кюстендил, който да вземе решение.

„Искам да благодаря на г-н Петър Паунов. Олга Борисова е един ярък пример за един от най-големите таланти на България, прославили нашата страна и нашият град по всички точки на света. Надявам се тази сцена и тази трибуна да даде още много таланти на България и световното музикално изкуство“, заяви и председателят на ОбС – Кюстендил, Иван Андонов.

Що се отнася до допитването за увеличение на местните данъци и такси в Кюстендил, Андонов обяви, че ръст не е имало от 2007-2008 г.

„Знаем каква е разликата в цените, в стойността на имотите, в цените на стоките и услугите. Община Кюстендил полага неимоверни услуги към хората в сферата на социални услуги, образование, здравеопазване и култура. Разбира се целият този спектър, които ние сме длъжни да подсигуряваме на нашите съграждани, както в град Кюстендил, така и в 72-те населени места в общината, изисква огромен ресурс.

Стигаме до момент, в който общинската администрация правеше неимоверни усилия през годините да задържи тези данъци и точно в тази връзка е нашето желание да се допитаме до нашите съграждани и да видим тяхното мнение“, коментира още председателят на Общински съвет.

Ако преобладава мнението за увеличение в цените на местни данъци и такси, тогава ще се пристъпи към такъв ръст.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK