Проектът на Петков и Василев - големи очаквания и голяма отговорност

Снимка: БГНЕС

Според нея екипът на новия проект е уверен, защото има опит

Според Яна Балникова, представител на новия политически проект „Продължаваме промяната“ на бившите служебни министри Асен Василев и Кирил Петков, очакванията към новия играч са много големи, както и отговорностите.

„Най-честият въпрос, който ни задават е "сигурен ли си, че знаеш с какво се захващаш?". Това, което знаем е, че има нужда от промяна и затова и ние всички скачаме в този проект“, допълни пред БНТ Балникова, която е била зам.-министър на Кирил Петков като служебен министър на икономиката.

„Това, което видяхме последните 4 месеца в министерството беше просто разочароващо и обезсърчаващо на много нива - където и да отворим, каквото и да пипнем, който и процес да проучим - все излиза някакъв проблем, някакъв начин, по който няма контрол къде отиват средствата в тази държава и всъщност това е нещото, което ме накара да се замисля какво мога аз да направя лично като някой, който живее в тази държава, защото аз цял живот съм живяла тук, за разлика от много други наши колеги в проекта“, посочи тя.

Според нея екипът на новия проект е уверен, защото има опит.

„Ние всички идваме от различни бизнеси, виждаме как стават там нещата, виждаме какво пречи на един бизнес в нашата държава да расте и да се развива, какво пречи на инвестициите да идват у нас. В това всъщност аз мога да помогна - в насърчаване на предприятия, на инвестиции, там е моята сила“, каза Балникова.

Според нея привличането на инвестиции е възможно основно със спиране на корупцията.

„Това, което трябва на една стабилна икономика е липса на корупция, една много силна съдебна система и това вече наистина ще помогне“, смята Балникова.

„През последните 4 месеца много работех с малките и средни предприятия и това, което виждам е, че има още много какво да се направи в посока насърчаване развитието на тези малки и средни предприятия“, допълни Балникова.

Тя даде пример с Фонда за насърчаване на малкия и средния бизнес, където бюджетът е 5 милиона лева годишно.

„Където и да отидем в Европа трябва да ни е срам от този бюджет“, категорична е Балникова.

„Ние сме готови да работим с всеки, който подкрепя нашите принципи, от там нататък всичко е въпрос на разговори, на намиране на вярната посока, смята Балникова. С общи усилия това може да бъде постигнато“, допълни тя.

„Това, с което смятам, че сме различни, е абсолютно чистото ни желание да видим една България, в която моята дъщеря, децата на нашите приятели, на всички хора, могат да живеят нормален живот, където пенсионерите получават достойни пенсии, където образованието е достъпно до всички. Това, което ни показахме за 4 месеца в министерството на икономиката е, че с желание нещата могат да се случват много бързо“, допълни Балникова. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as