Ирена Анастасова: Много структури и 2/3 от Конгреса искат Нинова да остане председател

Снимки: БСП

По думите на Христо Проданов всеки трус в партия от управляващата коалиция води до сътресение в самото правителство

"От Благоевград тръгна подписка в подкрепа на Корнелия Нинова. Хората искат Конгресът да не констатира оставката и г-жа Нинова да остане председател на партията. От много структури подкрепят тази подписка и мисля около 2/3 от делегатите на Конгреса. Но това всичко ще се изяснява вътре." Това заяви пред бТВ заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова преди заседанието на Конгреса на партията.

По нейните думи подкрепящите подписката стъпват на факта, че Корнелия Нинова е превела партията през много тежки периоди. "Вчера бяхме изключително зарадвани от тези 20 млрд. лв. в Бюджет 2022 за социални дейности - нещо, което БСП никога не е постигала, дори когато е била мандатоносител", посочи Анастасова. 

За такава подписка от структурите на партията потвърди и министърът на туризма и секретар на Изпълнителното бюро на БСП Христо Проданов пред Нова телевизия.

Той подчерта, че дали оставката на Корнелия Нинова ще бъде приета или не, ще реши мнозинството на Конгреса.

"Всеки трус във всяка една от партиите, които участват в коалицията на управлението, неминуемо води до сътресение в самото правителство. Това е и един от основните мотиви на нашите другари, които искат тази оставка да бъде отхвърлена", каза още Проданов. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6