Детска ясла "Пролет" в Гоце Делчев отново отвори врати за най-малките жители на града

Снимка: Infomreja.bg

Санирането на сградата се извършва в срок и качествено

Само преди три месеца Детска ясла „Пролет“ в Гоце Делчев отпразнува 60-годишния си юбилей. Като подарък по този повод може да се приеме настоящото саниране на сградата. Едното крило е вече готово и от седмица децата, които от началото на ремонта бяха разпределени в детски градини, отново са тук. Към момента са приети две групи, постепенно ще бъде пусната и трета. Млечната кухня, която по същата причина досега функционираше в ДГ „Радост“, възобнови дейността си на обичайното място.

Работниците, които се трудят тук, са доволни от снабдяването с материали. Казват, че не срещат проблеми и ще завършат обекта в срок - до края на месец октомври.

Директорът на детското заведение Мария Тангълова също няма забележки по отношение на направеното досега. Изцяло смененият покрив впечатлява всички с доброто изпълнение.

„Работи се точно по проекта, включително и материалите, стриктно се спазва технологичното време. Строителите уважават и нашето мнение, идват, допитват се. Работят бързо и качествено“, споделя г-жа Тангълова.

Санирането на яслата се извършва по проект „Красива България“. Той предвижда и вътрешен ремонт – подмяна на електрическата инсталация и на водопровода. Кухнята ще бъде изградена наново, а пералното помещение - обновено, ще се направи гимнастичен салон. Всичко това, заедно с осъвременения през последните години интериор на някои от помещенията, ще направи детското заведение още по-привлекателно и желано.

„Да, сградата е стара, но си има своите предимства, продължава Мария Тангълова. – При нас спалните, трапезариите и залите за игри и занимания са отделни помещения. Освен това всяка група влиза в сградата през самостоятелен вход, което е голямо предимство, защото така силно се ограничават контактите между децата и се възпрепятства евентуално заразяване.“

Осъвременена, Детска ясла „Пролет“ продължава да изпълнява предназначението си, като се грижи за най-малките жители на града.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK