Бум на болни учители в Дупница, кметът сигнализира РУО

Снимка: Infomreja.bg

Към днешна дата те са над 30

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев ще сигнализира РУО-Кюстендил, заради затрудненото провеждане на учебния процес в някои от учебните заведения. Основният проблем е свързан с нарастващия брой на отсъстващи преподаватели, като към днешна дата те са над 30.

"Процесът е много динамичен и почасово получаваме от директорите информация за учители с Ковид или грипоподобни симптоми, както и за продължаващото увеличаване на карантинирани паралелки.

С началника на отдел "Образование" Ценка Стоянова коментирахме ситуацията, като в крайна сметка преценихме, че трябва да сигнализираме РУО. Нашето предложение е преминаване в обучение от разстояние в електронна среда за някои учебни заведения. Най-фрапантна е ситуацията в Гимназия "Христо Ботев", където отсъстват около 30% от педагогическия състав, а 5 паралелки са под карантина", коментира инж.Чимев.

Към настоящия час на територията на община Дупница има 13 карантинирани паралелки (по 5 в СЕУ "Св.Паисий Хилендарски" и ПГ "Христо Ботев" и по една в "Св. Климент Охридски", "ПГХВХТ и ОУ "Христо Ботев" - село Крайници). Има и една карантинирана група от детска градина "Радост" в Яхиново.

Предстои утре среща по темата между инж.Чимев и началникът на РУО-Кюстендил, Мая Стойчева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK