Община Дупница наема 77 безработни по програма на МТСП

Снимка: Infomreja.bg

Финансирането е от държавния бюджет, а заетите ще са на пълен работен ден на 710 лева месечна заплата

Община Дупница ще се възползва от регионалната програма на МТСП за осигуряване на работни места за града и селата. 77 е общият брой на хората, които ще бъдат ангажирани за срок от 6 месеца, колкото е продължителността на програмата. Финансирането е от държавния бюджет, а заетите ще са на пълен работен ден на 710 лева месечна заплата.

Ангажираните ще бъдат подадени с насочващи писма от Бюрото по труда. "Програмата стартира на 10 юни. Няма да използваме всички хора само в града, където оставяме 27 човека, а останалите 50 ще бъдат назначени по селата. За големите населени места - Яхиново, Червен брег, Крайници, Самораново, Джерман и Бистрица ще бъдат осигурени по 5 човека, а за останалите села по 2-ма. Те ще бъдат на пряка отговорност на кметовете и наместници.

В годините винаги сме се възползвали от тези програми, защото има остра нужда особено в селата, затова насочваме 50 човека за там", обясни зам.-кметът на Община Дупница Крум Милев.

Ангажиментите на наетите са свързани с поддържане на общите площи, включително детски площадки, гробищни паркове, озеленяване, косене, поливане и почистване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK