Кадиров призова Запада да се научи да дружи с Русия, за да не остане без зъби

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Той подчерта, че сега Русия е закалена и непоклатима държава

Западните страни трябва да преразгледат отношенията си с Русия, "която през последните 20 и няколко години се превърна в закалена държава с мощна политическа структура", написа в канала си в "Телеграм": ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров, цитиран от ТАСС.

"Западният свят очевидно все още не може да разбере едно нещо. Днешна Русия не е горбачовският съюз на републиките и не е елцинската територия, изградена върху преврат, дефицит и дефолт", пише той.

Според Кадиров сега Русия е силна и мощна, така че западните политици трябва да преразгледат не стратегията за разпадането на Руската федерация, а отношението си към сътрудничеството със страната. Той отбеляза, че през последните 20 години страната се е превърнала от ограбена и унизена от Запада (държава) в закалена и непоклатима държава с мощна политическа структура, която е реорганизирана, като се вземат предвид стратегическите цели.

Кадиров посъветва западните страни да се научат да бъдат приятели с Руската федерация, така че "собствените им зъби да останат цели", се казва в съобщението му.

Политикът подчерта, че Русия може да бъде приятел и тя е най-добрият приятел в света сред всички други страни. "Надежден, честен. Но, както правилно отбеляза нашият президент, ако някой иска да захапе от страната, ще остане без зъби", добави той.

Нов отряд от доброволци, обучени в Руския университет за специални сили, напусна Чечения в посока към Украйна. Това съобщи в канала си в "Телеграм по-рано ръководителят на републиката Рамзан Кадиров, цитиран от ТАСС.

Руският университет на специалните сили е първото и единствено частно учебно заведение в Руската федерация, което предоставя професионално обучение на специалните сили.

Според Русия, обучаваните в Чечня доброволци от специалния отряд "Ахмат", командван от секретаря на Съвета за сигурност на Чеченската република и помощник на Кадиров Апти Алаудинов, заедно с втория корпус на Народната милиция на ЛНР вече са освободили повече от 40 населени места в Луганската народна република, включително Лисичанск, и сега се бият в района на Соледар.

Председателят на парламента на Чеченската република Магомед Даудов съобщи през юли, че от 24 февруари, във войната в Украйна са участвали и повече от 10 000 бойци от Чеченската република, завършили университетския курс за специални сили. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK