Кметът дава шанс "Благоевград да изплува" с проект за индустриална зона

Снимка: Infomreja.bg

Изграждането на зоната ще се финансира със средства от Плана за устойчивост

Индустриална зона на терен от 650 до 1000 дка залага в плановете на Община Благоевград като бъдещ проект.

Изграждането на зоната ще се финансира със средства от Плана за устойчивост след като проектът бъде регистриран.

Кметът на Благоевград – Илко Стоянов, си пожела този път критиците да помислят за бъдещето на града, а не само за собствените си интереси.

Зоната ще се намира в близост до село Зелен дол, точно до АМ „Струма“. На утрешната сесия на ОбС съветниците ще гласуват внесеното от кмета предложение да започне промяна на Общия устройствен план.

Проектът за изграждането на зоната е залегнал в стратегическите документи на Югозападния регион за развитие, което е добра и важна стъпка, каза Стоянов.

Ползата за собствениците на земи, попадащи в обхвата на зоната, е, че давайки земите си, те получават собственици на индустриален парцел, тоест не продават терена си, а го отстъпват.

Теренът, определен за зоната, е хълмист, но това дава възможност за създаване на така наречената „зелена индустриална зона“, в която всяка фирма ще се хвали, че произвежда продукция с „нулева употреба на въглеродни емисии“, каза Стоянов през май, когато проектът бе представен пред медиите.

Зоната няма да стане веднага, но залягайки като стратегически проект, той ще има възможност да се развие. Това е вторият проект, посочен в предизборната ми кампания, който е поставен на масата (първият е проектът за реконструкция на парк „Бачиново“ – б.р.), каза още градоначалникът.

Данъците на хората нямат нищо общо с реализирането на проекта – както и този за Бачиново, подчерта Стоянов, като важно уточнение към „лъжците“, които „си играят със страховете на хората и са използвали името на Общината за предизборната си кампания“.

„Правеха го злобно и с много лъжи“, коментира Стоянов лица, участвали в изминалата предизборна кампания.

Относно „хакването“ на фейсбук страниците на Община Благоевград, Общинския инспекторат, както и административната страница на кмета в мрежата, Стоянов заяви, че са подадени сигнали до компетентните органи и предстои създаването на нова страница, която да продължи да уведомява жителите на общината за всичко случващо се.

А следващата седмица Общината ще се нуждае от по-голяма трибуна, тъй като започва информационната кампания и разговорите с жители относно стартирането на програмата за саниране.

„Яд ме е, когато гениалните IT специалисти влагат енергията си, за да рушат“, завърши Стоянов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK