Бойко Пандурски и Христо Климентов поемат две общински дружества в Благоевград

Снимка: Стоп кадър/ ДАРТС ТВ/ Х. Климентов - отляво

Те обаче са временно на поста до провеждането на конкурс

Бойко Пандурски и Христо Климентов са предложени от кмета на Благоевград за временни управители на общинските дружества „Паркинги и гаражи“ и „Арт стейдж енд фест“.

Двете места бяха овакантени след като Ивайло Червилов и Иван Иванов подадоха оставки от постовете. Черилов е общински съветник от Движение „Гергьовден“ и предпочете мястото си в местния парламент.

Предложенията на Методи Байкушев за личности, които временно да поемат управлението на двете дружества, са направени „в последния момент“ преди началото на извънредното заседание на Общинския съвет. Критика за това внасяне на предложение Байкушев отнесе от общинския съветник Димитър Урдев. Байкушев обясни, че подобни предложения се правят по този начин, защото времето притиска администрацията. За това Климентов да поеме „Арт стейдж“ Байкушев заяви, че го е избрал, защото му има доверие.

В дневния ред, обявен на 7 декември, бе заложено предложение за прекратяването на договора за управление на Червилов, но не бе посочен негов заместник.

Пандурски е технически ръководител на ОД „Благоевград строй ремонт“. Работи от година в дружеството, а преди това е бил в чужбина.

Кметът определи Пандурски като човек с добър организаторски талант. Конкурс за редовен управител на дружеството ще бъде избран догодина, поясни Байкушев.

37-годишният Бойко Пандурски ще продължи и ръководи „Благоевград строй ремонт“, което бе гласувано на предното заседание да стане част от ОП „Чистота“.

Албина Анева предложи да се постави срок, в който да бъдат избрани редовните управители на дружествата.

Самият Пандурски се представи пред съветниците. Той е завършил в Техническия университет, както в бакалавърска, така и в магистърска степен. Той сподели, че след дипломирането си е работил в печатница. Живял е в Англия 8 години. Създал е собствена транспортна фирма, а след това се завръща със семейството си у нас. През март заема поста в „Благоевград строй ремонт“.

Байкушев заяви, че едно от полезните общински предприятия е „Благоевград арт енд стейдж“, което ще се занимава с информационното обслужване. Христо Климентов бе предложението на Байкушев. Той е бивш журналист в Агенция „Фокус“ и дясна ръка на покойния собственик на медията.

Климентов се представи пред съветниците също като човек, който е бил част от предизборната кампания на Байкушев.

Според него дружеството може да поеме обслужването на много европроекти и така да има дивидент за институцията вместо да се заплаща за информационна кампания на медии.

Така, Съветът реши да освободи Чевилов с 33 гласа „за“ и да назначи временно Пандурски и Климентов като управители.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK