Корнелия Нинова посети Белица, Баня и Банско

Снимки: БСП

„Най-доброто решение и за семействата, и за индустрията, е таван на цените на енергоносителите“

„Най-доброто решение и за семействата, и за индустрията, е таван на цените на енергоносителите. Защо всички партии, освен БСП, мълчат по този въпрос? Говорим го само ние от месеци. Онзи ден най-накрая и Европейската комисия го каза. Половин Европа го направи. Защо трябва да сме все на опашката и да чакаме някой друг да ни казва какво да правим.“

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при посещението си в Благоевградска област. Заедно с втория в листата на “БСП за България“ в Благоевградска област проф. Георги Михайлов, кмета на Гоце Делчев Владимир Москов и областния председател на БСП-Благоевград Валери Сарандев, се срещна с кмета на Белица Радослав Ревански, както и със симпатизанти и граждани от областта. Те посетиха гр. Белица, с. Баня, гр. Банско и гр. Гоце Делчев.

„В тази кампания всички са се хванали за гушите, а никой не казва какво конкретно ще направи на 3 октомври в Народното събрание. Ние ще гласуваме за таван на цени, свръхпечалбите на енергийните дружества да се преразпределят справедливо на тези, от които са натрупани - домакинствата и индустрията. Веднага да приемем понятие “енергиино бедни“ и да подкрепим тези хора. Да се вдигне минималната заплата и да се преизчислят пенсиите. Училища, болници, църкви да се върнат на регулирания пазар“, каза още Нинова и даде срок до края на октомври.

По думите ѝ това е огромна работа, която изисква промени в над 10 закона. „Никой не мисли за това. Говорят се само клишета, обещават се нереални неща, лее се популизъм. Борисов щял още на другия ден след изборите да свали цената на бензина. По негово време всичко било мед и масло. Ние все пак не страдаме от амнезия. При Борисов бяхме на първите места по корупция, бедност, лошо здравеопазване, смъртност. Бедността е следствие и от тази корупция. 10 млрд. годишно потъваха в джобовете на отбрани хора, а преизчисляване на пенсиите струва 1.3 млрд. Безплатни учебници за децата - 30 млн., безплатни лекарства за деца - 150 млн. Като се спрат кражбите, пари ще има за всичко“, категоричен е лидерът на БСП.

„Борисов иска да се забрави 12-годишното му управление и да се препере през евроатлантическо правителство, не му се получи. Сега иска през национално спасение, само и само да се върне. Но ГЕРБ е в изолация. Те не могат да направят правителство и да дадат стабилност и сигурност. А България и народът ни днес имат нужда точно от стабилност, сигурност, предвидимост. Ние бяхме олицетворение на това в последните два парламента и ще останем такива. Ясно и видимо е какво свършихме в управлението - стабилизирахме икономиката и подкрепихме хиляди деца, млади семейства, работници, земеделци, пенсионери в най-тежките зимни месеци. Ясно и видимо е за какво ще се борим и кого ще защитаваме и в следващо управление. Ако искате социална, сигурна и стабилна държава, ни подкрепете с номер 28 в бюлетината“, призова Корнелия Нинова.

По време на срещите в Баня и Белица бяха представени и местните кандидати за народни представители от листата на „БСП за България“ в областта – Мария Юрганчева и Мая Падарева.

След това лидерът на левицата и водач на листата на БСП в Пиринско Корнелия Нинова, посети Банско. “Днес служебният кабинет е одобрил  нов инвестиционен проект за още 8 самолета Ф 16 за близо 1, 3 млрд лв.  Това са  пари, от които спешно има нужда социалната система.  Тези пари са необходими за подкрепа на българските семейства и индустрията през следващите трудни месеци. Те трябва да отидат за увеличаване на доходите, за помощ на енергиино слабите, за компенсации за скъпия ток и газ. Преизчисляването на пенсиите струва точно толкова.  Сега трябва да спасяваме хората от студ и икономиката от фалит.

Няма да допуснем България да бъде въвлечена във война. Призоваваме за спиране на военните действия и пристъпване към преговори. Подклаждането на военните действия с нови сили и въоръжение е пагубно. Искаме мир и нормализация на отношенията.”

Това заяви лидерът на БСП и водач на листата на „БСП за България” в Благоевград Корнелия Нинова.

Тя посети Духовно-историческия център „Св. Паисий Хилендарски” в Банско, където получи подарък от учители и културни дейци - препис на „История славянобългарска” по случай 300-годишнината от рождението на Св. Паисий Хилендарски и 260 години от написването на легендарната творба. Нинова изрази своята благодарност към всички, които пазят българщината  , българската история, култура и духовност.

В Банско лидерът на БСП се срещна с кмета на града Иван Кадев, а по-късно и с избиратели и симпатизанти, които запозна с акценти от програмата на левицата и плана със спешни мерки за първите 100 дни управление. По време на срещата в Банско бяха представени и местните кандидати за народни представители от листата на БСП в област Благоевград – Иван Рабаджиев и Елена Чучулайна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK