Над 100 000 лв. събраха за Турция в Сатовчанско, пореден камион с дарения замина от Белица

Снимка: Infomreja.bg

Ревански и Мименов апелираха да бъдат дарявани парични средства

Днес заседава ОбС в Белица като 17 от 17 съветници ще подкрепят предложение на кмета на общината за отпускане на 10 000 лв. в помощ на пострадалите в Турция.

Веднъж бе изпратен един голям камион и два микробуса, а днес се очаква изпращането на още един камион, каза кметът на Белица пред ИНФОМРЕЖА.

Ревански апелира да бъдат дарявани парични средства, тъй като транспортът се оказва по-труден.

При предното транспортиране на дарения до Турция – камионът бе заплатен от Община Белица, а двата микробуса бяха частни и собствениците не са пожелали заплащане. Трябват и хора за разтоварване на даренията, както и за сепариране. Но оттук насетне – който иска да дарява, нека го прави чрез парични средства, завърши Ревански.

Жителите на община Сатовча също са обединени в каузата да помагат на пострадалите от бедствието.

Почти 100 000 лв. са събрани само за няколко дни в Сатовчанско.

Още в първия ден направихме организация. При нас така се действа – кметовете на населените места заедно със служителите си събират средства. Събраха се много дарения. Изпратели сме над 5 камиона с дрехи за всички възрасти, с предмети за битовите нужди. Днес ще изпратим агрегати. Всичко, което можете да се сетите – е събирано, а 5 служители от администрацията ни сортираха даренията и ги препакетираха, каза кметът на Сатовча Арбен Мименов.

Той обяви, че той като кмет и колегите му от ОбС, членове на ДПС, са дарили по една заплата, както и заместник-кметовете.

В джамиите също са събрани много дарения.

На извънредна сесия на ОбС на 14 февруари се очаква да бъдат гласувани 10 000 лв. от общинския бюджет в помощ на пострадалите, каза още Мименов.

От Годешево само са събрани около 7 000 лв., в Кочан – над 10 000 лв., а първия ден в Сатовча само са дарени над 10 000 лв.

Много хора са дарили и безплатен транспорт, които с техни камиони са транспортирали даренията до пунктовете в Хасково, Пазарджик и Одрин.

Чрез вас искам да благодаря на всички, които даряваха и даряват. При тази трагедия не може да нямаш сърце и душа, за да не дариш, завърши Мименов.

КОМЕНТАРИ

Лютви Х.07:06 - 16.06.2023
Беди О. И Куцузо и Карафеиз са на процент в Билдинг Компани, която редовно печели обществени поръчки в Якоруда... Отклоняват се средства яко...и за 20 години закопаха село Якоруда...но есен ще ги уволня ..а Станимир му е брат. На Боби Богданов...и..също е за Бобов Дол...като стана кмет наесен..освободете Якоруда от тази порочна шайка общински крадци....ограбиха общината, всичко е шуробаджанащина, направиха Якоруда най бедната и безработна община за 20 г порочно управление...мафия..нямат авторитет сред хората и ДПс ще загуби местните избори ако не се отървем от ТЯХ
Всевишният04:17 - 16.02.2023
Защо със средства на общината които трябва да са за помощи на хората в неравностойно положение.Заплатете ги Вие бе кмете и без това пачките ги берете по дърветата.Парите от общината не са Ваши а на хората.Толкова сте се самозабравили че е трагично.Изманипулирахте хората да даряват а после лепите лепенки ДъПъСъ на пакетите.Предизборна пропаганда със трагедиятана хората си правите.Оня отгоре гледа, събира и накрая плаща.Всевишният гледа.
Бине01:35 - 16.02.2023
И в Якоруда е така, ама не си плащаме за пропаганда като Белица
Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK