Министър Сандов се срещна с посланика на САЩ Херо Мустафа

Снимка: МОСВ

„Партньорството със САЩ е от ключово значение като страна лидер в областта на зелената енергия“

Днес заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов проведе среща с Н. Пр. Херо Мустафа, посланик на САЩ в България.  

Посланик Мустафа отправи поздравление към министър Сандов за назначаването му като вицепремиер по климатични  политики. Двамата се съгласиха с важността от извеждането на политиката по климата високо в дневния ред на правителството, с оглед на спешната нужда да бъде адресиран този проблем и необходимостта от добра координация между всички институции. 

Министър Сандов представи приоритетите си и посочи, че е силно мотивиран да работи за убеждаването на институциите, бизнеса и гражданското общество в необходимостта от предприемане на спешни мерки за предотвратяване изменението на климата.

Един от начините е именно чрез сътрудничество с държави с високо развити технологии и ноу-хау в областта на зелената енергия. 

Климатичните промени са неоспорим факт и последиците от тях оказват въздействие както върху различните сектори на икономиката, така и върху здравето на хората, биоразнообразието и екосистемите.  

В това отношение партньорството със САЩ е от ключово значение като страна лидер в областта на зелената енергия. И двете страни потвърдиха, че България и САЩ са съюзници и стратегически партньори, обединени от общи ценности, интереси и споделена визия за устойчиво развитие. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK