„Мога и зная как“: Банско бе домакин на състезание по приложна електроника

Снимка: Община Банско

То се проведе през изминалата седмица

Финалният етап на авторитетното Национално състезание по приложна електроника „Мога и зная как“ се провежда в Банско под патронажа на кмета на общината Стойчо Баненски.

В неговата тринайсетгодишна история, организаторите му – Министерство на образованието и Търговска верига за електронни компоненти, инструменти и измервателна апаратура „Елимекс“, за пети път доверяват домакинството на Община Банско и Професионалната гимназия по електроника и енергетика /ПГЕЕ/ в града.

След класиране на училищните и регионалните кръгове, във финала на състезанието участват 12 отбора от цялата страна. Сред тях е и ръководеният от инж. Лука Ковачев отбор на ПГЕЕ, който традиционно е претендент за челно класиране.

Приветствие към участниците и гостите отправиха Сашка Въчкова – зам.-кмет на община Банско, и инж. Сашка Тодорова – директор на ПГЕЕ, които подчертаха в изказванията си значимостта на състезанията „Мога и зная как“ за професионалното образование в страната, за имиджа на Банско като образователен център в средното образование с възможности за реализация на кадрите и на професионалната гимназия като място, където учениците получават високоспециализирана и качествена подготовка.

Учениците бяха поздравени от Анета Стоянова – ст.експерт по природни науки и екология в РУО-Благоевград. А Детелина Иванова от Търговска верига „Елимекс“, която е основен двигател на организирането и провеждането на състезанията, представи отборите и даде старт за финалната надпревара.

Състезанието се провежда при стриктно спазване на правилата под наблюдение на квестори, но случващото се в тържествената зала на читалище „Никола Вапцаров“ може да бъде наблюдавано на голям екран във фоайето.

След приключване на теоретичната и практическата части на състезанието, за учениците е подготвена богата и атрактивна програма в Банско и околностите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//