Банско запалиха светлините на коледната елха

Снимка: Община Банско

Кметът поздрави всички именници

С коледни песнички и стихчета кметът на Банско Иван Кадев и стотици жители и гости на Банско запалиха светлините на коледната елха на площад „Никола Вапцаров“. 

Кметът поздрави всички именници за светлия християнски празник Никулден и даде старт на богатата коледно новогодишна програма в планинската община.

„Толкова е мило и приятно, че всички сте тук за да пуснем светлините на надеждата, защото дървото елхово е символ на Коледа. Нека да посрещнем този празник с усмивки и вяра за по-добро бъдеще и за благоденствието на Банско и цялата страна.” – добави още кметът.

Курортът вече е празнично украсен в очакване на Коледните празници, а културният календар предлага поредица от прояви.

На 11 декември от 11:30 часа ще се проведе поредната инициативата на доброто „Коледната благоТворителницата” организирана от Начално училище „Св. Паисий Хилендарски”. В понеделник на 12 декември в големия салон на Читалище “Никола Вапцаров - 1894” от 18:00 часа можете да гледате спектакълът „На живо“ с Алекс Сърчаджиева.

А на 14 декември в сряда от 17:00 часа в тържествената зала на читалището ще бъде представена стихосбирката на Елица Барякова „Банско – магично и обично”.

В събота на 17 декември Банско официално ще даде старт на новият ски сезон с богата музикална и кулинарна програма.

Традиционния поздрав към жителите и гостите на града ще бъде големият коледен концерт „Рождество” на самодейните състави към Читалище “Никола Вапцаров – 1894 на 22 декември от 18:00 часа. 

Културната програма за най-светлите християнски празници продължават през целият декември, съобщават от Общината.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK