Украинка с българска жилка представи детска книга в Банско

Снимка: Община Банско

Малката книжка е написана паралелно на украински и на български език

Украинската писателка с български корени Наталия Стоянова представи своята книга „Най-добрият знак” в Детски отдел на библиотеката при читалище „Н. Вапцаров 1894”.

Малката книжка е написана паралелно на украински и на български език, а илюстрациите са нарисувани, така че децата читатели сами да ги оцветят. За да е забавно и цветно представянето на книжката, писателката бе организирала и специални АРТ занимания.

Авторката разказа, че винаги е мечтала да дойде в България. Нейният баща е българин, майка ѝ е рускиня, а Наталия цял живот е живяла в Украйна. Писателката сподели, че е много благодарна на правителството на България и на украинската общност в Банско, които са я поканили да води АРТ група с техните деца.

Наталия Стоянова все още няма статут на постоянно пребиваващ в България, затова и всичко, свързано с арт терапията, прави благотворително. „Подарявам всичко, което имам, защото и на мен много ми подариха. Имам усещането, че в небесната канцелария водят сметка кой получава и какво дарява. Сякаш някой ме ръководи отгоре!”

Когато децата са далеч от техния роден дом, книгите са единственото, което остава като връзка с него. Затова искаме да дадем утеха и вяра, че доброто винаги побеждава, както се случва и в приказките, съобщават от Общината.

Книгата „Най-добрият знак” може да прочетете в Детски отдел на библиотеката.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK